A lisztet, a tejfölt, a tojást egy csipet sóval összegyúrjuk, majd kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk.
Elkészítjük a rántást: a margarint felmelegítjük, majd rátesszük a lisztet és barnulásig folyamatosan kevergetjük. Hagyjuk kihűlni.
A kinyújtott tésztára rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük. Fél órán át állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk.
Minden részt körül-belül 2 mm vékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral vagy margarinnal.
Elkészítjük a tölteléket: a lereszelt almát összekeverjük a cukorral, és 15 percig hagyjuk állni. Ezután kinyomkodjuk, a levet felfogjuk. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a kinyomkodott almát, és párolni kezdjük a fahéjjal.
Közben a felfogott lében elkeverjük a vaníliás pudingport, az almához öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.
A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket, jelen esetben almás tölteléket teszünk: majd összehajtogatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben körül-belül 30 perc alatt aranybarnára sütjük Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
Szerintem jobb, mint a nyújtott rétes, érdemes kipróbálni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.