A majonézhez a tojások sárgáját egy tálba téve és kissé megsózva habverővel felverjük. Folytonos keverés mellett kezdetben cseppenként, vagy mokkáskanállal, később amikor már sűrűsödik nagyobb mennyiségben adagoljuk hozzá az olajat. Cukorral, ecettel, sóval, citromlével, apróra vágott kapribogyóval, összezúzott fokhagymával ízesítjük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A mirelit tintahalat wokban vagy mély serpenyőben, felforrósított olajban kisütjük, és szűrőkanállal konyhai papírtörlőre szedjük. A házi majonézzel, cirtomgerezdekkel és sült krumplival tálaljuk.
Megjegyzés
Olaszországi nyaralásainkon is gyakran fogyasztottunk tengergyümölcseivel készült ételeket, természetesen friss áruból készítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.