A bacont felcsíkozzuk, majd egy vastag falú edényben felhevítjük az olívaolajat. Megpirítjuk rajta a bacont, majd hozzáadjuk a meghámozott és a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Kevergetve megfonnyasztjuk.
A zellert meghámozzuk, felkockázzuk, a rozmaring leveleit lecsipkedjük, finomra aprítjuk, aztán mindkettőt a hagymás-szalonnás alaphoz adjuk. 5-7 percig pároljuk, hozzáadjuk a leszűrt és leöblített babot, majd felöntjük alaplével. Forrásig melegítjük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük a levest, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt előmelegítjük a sütőt 185 fokra. Lereszeljük a parmezánt, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire egy evőkanál segítségével 3-4 cm átmérőjű halmokat pakolunk. Ezután laposra nyomkodjuk őket úgy, hogy ha a duplájára szétterülnek, akkor se érjenek össze. 8-10 percig sütjük, majd kivesszük, és pihentetjük néhány percig. Tálaljuk a ropogós parmezáncsipszet a rozmaringos fehérbab-krémleveshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.