A lisztet a sóval egy nagyobb tálba szitáljuk. A közepébe mélyedést fúrunk, és beleönjük a langyos vizet és az olajat, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összegyúrjuk, és robotgéppel dagasztjuk. A megdagasztott tésztát egy tiszta ruhával letakarva, meleg helyen 40-45 percig kelesztjük (vagy addig, amíg a duplájára nem dagad).
Közben egy 32x37cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk. A megkelt tésztát a tepsibe borítjuk, és a kezünkkel óvatosan a tepsi méretére húzzuk/nyújtjuk, figyelve, hogy nagyjából egyenletes vastagságú legyen mindenhol. Ezután az ujjainkkal kis gödröket nyomkodunk bele. Megszórjuk a nagyszemű sóval és a rozmaringlevelekkel, majd letakarva további 20 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Meglocsoljuk olívaolajjal a tészta tetejét, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Tetszőleges darabokra vágva kínálhatjuk.
A tetejére tehetünk más ízesítőket is: pl. szárított paradicsomot, olajbogyót, hagymát, paradicsomot, különböző sajtokat, sőt használhatunk gazdagon a feltétekből, (akár egy pizzánál) és nagyszerű falatoznivaló lesz belőle.
A focacciát darabokra vágva és keresztben kettévágva szendvicsekhez is használhatjuk.
Ha vékony, hosszúkás rudakra vágjuk, akkor mártogatósokhoz is jól jön.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.