A sajtos csillagtök-fasírt elkészítéséhez a tököt meghámozzuk, a magos belső részt kivájjuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, 15 percig pihentetjük, majd kifacsarjuk.
Hozzáadjuk a borsot, a tojást, a reszelt vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, a reszelt sajtot és az aprított petrezselymet, majd jól összegyúrjuk annyi zsemlemorzsával, hogy szépen összeálljon.
Nagyobb gombócokat formázunk belőle, kissé lelapítjuk, zsemlemorzsában meghempergetjük, majd nem túl forró olajban, lassú tűznél kisütjük. Végül papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük róla az olajat.
Megjegyzés
Rizi-bizivel tálaltam. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz! Először készült, ajánlom mindenkinek. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.