Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sajtos fonott kalács másképp recept
recept
Bonyolult

Sajtos fonott kalács másképp

120 perc
4 adag
Megfizethető
2016. 03. 23.

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben, majd összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, a liszttel, a sóval, az olajjal, egy egész tojással és egy tojásfehérjével. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és meleg helyen, letakarva hagyjuk 20 percig pihenni.
  2. Enyhén lisztezett deszkán egy 25 cm hosszú téglalappá nyújtjuk mindkét tésztát, majd megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, és szorosan feltekerjük.
  3. Egy éles késsel centinként bevágjuk a tésztát úgy, hogy vigyázunk, ne vágjuk át teljesen. Az első tekercset középre hagyjtjuk, aztán egyet balra, egyet jobba, megint középre, balra, aztán jobbra.
  4. A tekercseket meleg helyen hagyjuk kelni 40 percig. Megkenjük a tojássárgája, az olaj és a tej keverékével. Előmelegített sütőben, 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Kókuszos csavart csiga
Recept
Egyszerű

Kókuszos csavart csiga

60 perc
|
16 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Gyors pizzás csiga
Recept
Egyszerű

Gyors pizzás csiga

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
 Gabi36 szerző profilképe

Gabi36

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Gombás–zöldséges tekercs
Recept
Egyszerű

Gombás–zöldséges tekercs

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mona konyhája szerző profilképe

Mona konyhája

Dűne ihlette fahéjas tekercs
Recept
Rafinált

Dűne ihlette fahéjas tekercs

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos tekercs
Recept
Mester

Joghurtos tekercs

70 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Kókuszhabos csiga
Recept
Bonyolult

Kókuszhabos csiga

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Foszlós kakaós csiga
Recept
Mester

Foszlós kakaós csiga

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Élesztő nélküli dióhabos csiga
Recept
Egyszerű

Élesztő nélküli dióhabos csiga

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Hasonló receptek

Gyors pizzás csiga recept
Recept
Egyszerű

Gyors pizzás csiga

45 perc
|
6 adag
|
Olcsó
 Gabi36 szerző profilképe

Gabi36

Mogyorókrémes csiga  recept
Recept
Mester

Mogyorókrémes csiga

120 perc
|
18 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle) recept
Recept
Bonyolult

Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)

75 perc
|
18 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Szilvás-diós csiga recept
Recept
Mester

Szilvás-diós csiga

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres-vaníliás keksz recept
Recept
Egyszerű

Epres-vaníliás keksz

30 perc
|
6 adag
|
Olcsó
Fajcsák Sándorné szerző profilképe

Fajcsák Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.