A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, házi darált paprikával és a feldarabolt paradicsommal, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük.
A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, és lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, és hozzáadunk két nagy kanál tejfölt, majd jól elkeverjük, ha szükséges, megsózzuk.
A húsos masszát alaposan összeforgatjuk a tésztával. Egy közepes tepsibe (20*32 cm) simítjuk a tészta felét, majd ráreszeljük a sajt felét, és ráhalmozzuk a maradék tésztát. A tetejét vékonyan megkenjük 2 evőkanálnyi tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt világosbarnára sütjük. Ekkor éppen ropogós a tetején a sajt, de nem is szárad ki nagyon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.