A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és egy tepsibe rendezzük. Egyenletesen megszórjuk a nádcukorral és a fűszerekkel, (a kikapart vaníliarudat is tegyük bele, majd a sütés végén kivesszük) és ráöntjük a vörösbort. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és kb. 1-1,5 óra alatt sűrű, szirupos állagú, illatos dzsemet sütünk belőle. Ezután hagyjuk kihűlni.
A sajttorta alapjához a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük, majd összekeverjük a darált dióval és az olvasztott vajjal. A poharak aljába adagoljuk.
A krémhez a tejszínt 1 tk porcukorral habbá verjük. A krémsajtot kikeverjük a maradék porcukorral és a vanília kikapart belsejével, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ezután a kekszrétegre halmozzuk, majd mindegyik tetejére teszünk a kihűlt vörösboros szilvából.
Hűtőbe téve hagyjuk legalább 1 órát pihenni, majd tálaljuk.
A szilvából készíthetünk nagyobb adagot is, mert üvegekbe töltve hosszabb ideig is eláll. Lekvárként/dzsemként nagyszerűen felhasználható más sütikhez vagy akár kenyérre kenve is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.