A sertéskaraj hentes módra elkészítéséhez a karajszeleteket kiklopfoljuk (kb 120-120 g/szelet). A szalonnát, sonkát és a csemegeuborkát felcsíkozzuk ujjnyi vastagra. A húsokat megfuttatjuk a forró olajon, majd kiszedjük. A lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Hozzáadjuk a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk, majd rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Ezután beletesszük az uborkát, kb 1 percig pirítjuk.
Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük és azonnal ráöntjük a félre tett szaftot. Fűszerezzük és felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá. Én sült krumplival szeretem a legjobban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.