6 db tojást megfőzünk, majd megpucolunk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a darált hússal, egy darab nyers tojással, az elmorzsolt leveskockával, a sóval, a borssal, az őrölt paprikával, a paprikakrémmel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, egészen apróra vágjuk és a fasírtmasszához adjuk. A főtt tojásokat a fasírtmasszába csomagoljuk, (a tojásokat lisztbe márthatjuk, ha nehezen tapad rá a fasírtmassza) majd egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe rakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 percig sütjük. Melegen és hidegen is finom, körettel vagy kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
A golyókat zsemlemorzsába is forgathatjuk és bő olajban is kisüthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.