Az élesztőt 1 dl langyos vízben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután az átszitált lisztbe keverjük, megsózzuk, és a langyos vizet fokozatosan hozzáadagolva tésztává gyúrjuk. Kb. 2 órát kelesztjük letakarva, meleg helyen.
Teflonos pizzasütőre vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük a megkelt tésztát. Megkenjük paradicsompürével, megszórjuk a fűszerekkel, rátesszük a feltéteket és a felszeletelt mozzarellát, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A tészta szélét megkenjük olívaolajjal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Én magába a tésztába is szoktam keverni a zöldfűszerekből. Pancreatitis - hasnyálmirigy-gyulladás diétában, fogyókúrás diétában remek főétkezésnek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.