A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd a tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk az egyik tojássárgáját és 5 dkg tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk. A másik feléhez hozzáadjuk a pirospaprikát, a megmaradt tojássárgáját és a maradék tejfölt, majd összegyúrjuk. Mindkét tésztagombócot folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztákat 8-8 részre osztjuk, mindegyiket ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd egy paprikásat és egy sima tésztacsíkot összecsavarunk. Tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket amegkenjük felvert tojással, és megszórjuk köménymaggal. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.