A sült paradicsomhoz a paradicsomok héját leforrázzuk és lehúzzuk, majd eltávolítjuk a magjait és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sót, borsot tekerünk rá, megszórjuk cukorral és mellérakjuk a fokhagymát héjastul. 180 °C - on kb 35 percig sütjük. Ha a paradicsomok megsültek, a fokhagymának eltávolítjuk a héját és villával összepépesítjük a paradicsommal együtt.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a 0, 5 dl langyos vízben elkevert cukorral. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáöntjük az olajat és a felfutott élesztőt, majd hozzáadagolunk annyi vizet, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk és letakarva a duplájára kelesztjük.
Ha tészta megkelt 0, 5 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 16 db, 10 cm - es átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. 4 tésztakorongot egymásra teszünk úgy, hogy a szélek fedjék egymást, megkenjük a paradicsompéppel, rászórjuk a felaprított olívát ill. a kakukkfüvet, majd feltekerjük. Kétfelé vágjuk, így mindjárt két rózsánk lesz. Így járunk el a többi tésztakoronggal is.
A rózsákat egy kb 24 cm - es sütőpapírral bélelt formába tesszük, megkenjük olívaolajjal és letakarva pihentetjük legalább 30 percig. Előmelegített 190 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.