A túrót a joghurttal leturmixoljuk. A kézmeleg vízben felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik edényben összekeverjük a zabpehelylisztet, a sót és a sikért. A liszt közepébe fúrunk egy kis mélyedést, és beleöntjük az élesztőt, majd a joghurtos-túrós keveréket. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Miután megkelt, egy deszkát megszórunk zabpehelyliszttel, majd kinyújtjuk rajta a tésztát. Megkenjük a paradicsompürével, megszórjuk a kukoricával, a sóval, a borssal, a lereszelt sajt felével és a zöldfűszerekkel, majd feltekerjük. Egy éles késsel 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, és további 30 percig pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A felvert tojással megkenjük a csigákat, majd megszórjuk mindet a maradék sajttal. Ezután kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük mindet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.