1.
Lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra aprított hagymát. Beleforgatjuk a rizst, hozzáadjuk a bort, és nagy lángon, kevergetve addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Hozzáöntünk 1 merőkanál alaplevet, és kis lángon 20-30 perc alatt készre főzzük. Közben ha a rizs magába szívta az alaplét, pótoljuk azt. Addig ismételjük a műveletet, amíg a rizs puhára nem fő. Egy kevés sóval ízesítjük. Ezután hozzákeverjük a vajat a sajttal együtt, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.
2.
A rizshez hozzákeverjük a tojást, azután a masszát nyolc egyenlő részre osztjuk. Az egyik adagot a benedvesített tenyerünkbe tesszük, kilapítjuk, a közepére rakunk 1 tk kukoricát, végül gombócot formázunk belőle. Ugyanígy elkészítjük a többi rizottógolyót is.
3.
A rizsgolyókat előbb a lisztbe, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Mindet aranybarnára sütjük felforrósított olajban.
4.
A mártogatóshoz a sűrített paradicsomot lábasba tesszük az olajjal, továbbá 2 ek vízzel együtt, és felforraljuk. Egy kevés sóval, borssal, valamint az őrölt rozmaringgal ízesítjük. Azután kis lángon 10-15 perc alatt készre főzzük. Ezzel kínáljuk a rizottógolyókat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.