A sütőtököt félbevágjuk vagy felnegyedeljük, a magjait kikaparjuk, majd előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul. Ekkor kivesszük a sütőből, a húsát kikanalazzuk, és botmixerrel vagy aprítógépben krémesre pürésítjük.
Összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a mézes fűszerkeveréket. Az olvasztott vajat (kihűtve) simára keverjük a porcukorral, a tojással, és a tejszínnel, majd hozzákeverünk 15 dkg szintén kihűtött sütőtökpürét. Ezután a száraz és a nedves keverékeket fakanállal alaposan összekeverjük.
A masszából ízlés szerinti méretű halmokat kanalazunk egy sütőpírral bélelt tepsire. Az egészet előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsraszedjük a kekszeket, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét simárakeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, reszelt citromhéjjal, citromlével és a vaníliás cukorral. Ezután a teljesen kihűlt kekszeket a mascarponekrémmel összeragasztjuk. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.