A diókrémhez a tejet a porcukorral fölforraljuk. A diót beleszórjuk, elkeverjük, a tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A citrom reszelt héjával és a rummal ízesítjük, hűlni hagyjuk.
Egy 20x30 centis magas peremű tűzálló tálat kivajazunk, és palacsintával kibéleljük az alját. A többi palacsintát a diókrémmel megkenjük, föltekerjük. A végeiket levágjuk, vékony csíkokra metéljük. Az így megkurtított palacsintákat 3-3 részre vágjuk, és szorosan egymás mellé a palacsintával bélelt tálba állítgatjuk.
Vaníliamártást főzünk, amiben majd a rakottas sül. 1 dl tejet a tojások sárgájával, a pudingporral és a cukorral simára keverünk. A többi, forrásban lévő tejhez öntjük, szüntelenül keverve sűrűre főzzük, majd felét egyenletesen a rakottasra simítjuk. Ekkor a végeikből vágott metélt egyenletesen a tetejére szórjuk, kicsit a mártásba is nyomkodjuk, majd a többi mártást rálocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, pontosabban addig, míg a krém egy részét a palacsinta magába szívja, a többi pedig megszilárdul rajta.
Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége felé több részletben hozzáadjuk a cukrot is. Habkártyával egyenletesen a rakottasra simítjuk és vékony rétegben megszórjuk porcukorral. Visszatoljuk a sütőbe, aminek közben 40 fokkal visszavettük a hőmérsékletét. Nagyjából 20 percig így sütjük, majd a sütőt elzárjuk, ajtaját kinyitjuk és 15 percig így szárítjuk még a habot a palacsintán.
Közben a borból a tejszínnel és a pudingporból a cukorral ízesítve közepesen sűrű mártást főzünk. Tálaláskor a még meleg rakottast nagyobb kockákra vágjuk, tányérra rakjuk, a muskotályos mártással körbeöntjük. Díszítésképpen pirított mandulapehellyel és rumban fölpuhított mazsolával szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.