A leveles tésztát 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük.
Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval és a margarinnal feltesszük főni. Ha elolvad a margarin és elkezd forrni a víz, azonnal beleszórjuk a lisztet és keverni kezdjük.
Addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és elkezd sercegni, ekkor elkészült a tészta. Amikor levesszük a tűzről, azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton elkeverjük a tésztába.
A többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk, ha a habverőről lustán pottyan le.
Csillagcsöves habzsákba szedjük és a leveles tészta szélére nyomjuk.
Az égetett tészta tetejét megszórjuk nagyszemű dekor cukorral. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15 perec alatt készre sütjük. Szép pirosnak, ropogósnak kell lenni a tetejének .
Amíg sül a tészta, elkészítjük a málnakrémet. A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet, felfőzzük, majd átpasszírozzuk.
A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel. Az átpasszírozott málnalevet feltesszük forrni. Ha felforrt, akkor belecsurgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre. Ha egyet rottyan, kész a málnakrém.
A vaníliás krémporra ráöntjük a tejet, és egy habverővel 3 perc alatt felverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük, díszítjük vele a kosarat. A kosár közepébe teszünk egy mokkáskanál málnakrémet.
Megjegyzés
A levelstésztát és az égetett tésztát mindig magas hőfokon kell sütni (200 fok), metrt különben összeesik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.