A céklákat megmossuk, majd egyesével alufóliába csomagoljuk, és 200 fokos sütőben legalább 60 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhulnak. A sütőből kivéve eltávolítjuk a fóliát, és hagyjuk hűlni őket, majd meghámozzuk, és falatnyi kockákra vágjuk.
Egy szűrőbe téve többször átmossuk rizskeveréket. Ezután feltesszük főni bő, sós vízben. Felforraljuk, majd fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük kb. 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul. Ha ezzel elkészültünk, leszürjök, és hagyjuk kihűlni.
Közben az öntet hozzávalóit egy zárható üvegcsébe tesszük, és alaposan összerázzuk. Ezt követően a hűtőbe tesszük a felhasználásig.
Összeállítjuk a salátát. A kihűlt rizst összeforgatjuk a céklával, a bébi- spenóttal és a durvára tört, száraz serpenyőben megpirított dióval vagy kesudióval. Az öntetet a salátára öntjük, sózzuk és borsozzuk, majd lazán összeforgatjuk. Ezután hűőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor rámorzsoljuk a fetát. Szobahőmérsékletűen kínáljuk önmagában, vagy natúr sült húsok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.