A répát és a cukkinit megmossuk, majd hosszú, gyufaszál vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beletesszük a vajat, rátesszük a sárgarépát, majd 1-2 perc párolás után hozzáadjuk a cukkinit is. Meghintjük két csipet sóval, hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.
Közben roppanósra főzzük a spagettit, majd egy szűrőkanállal átrakjuk a cukkinis mártásba. Megszórjuk a reszelt sajt felével, összekeverjük, 2-3 percig hagyjuk lefedve, és tálaljuk. Petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal, trappistával megszórva kínáljuk.
Megjegyzés
Gyakran hallom, hogy "cukorbeteg vagyok nem ehetek tésztát”. 6-7 dkg durumlisztből készült tésztát cukorbetegek is fogyaszthatnak.
Ha rögtön nem fogyasztjuk el, tegyünk félre 1 dl főzőlevet, és amikor felmelegítjük, hozzáadjuk.
A zöldfűszereket ízlés szerint változtathatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.