Az átmosott káposztát felvágjuk, majd egy edényben feltesszük főni a füstölt sonkával.
A vöröshagymát, a répákat, a zellert és a gombát megtisztítjuk. Vékonyra szeleteljük, lábasban megpároljuk, majd ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szegfűborssal, babérlevéllel és citromlével.
Ezután hozzáadjuk a félig megfőtt káposztához. Felengedjük vízzel, majd főzzük még kb. 15 percig.
Közben a virslit felkarikázzuk, és a majdnem teljesen kész leveshez öntjük. Néhány perc alatt készre főzzük, majd tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
Különleges, laktató és nagyon finom leves a hideg őszi, téli időszakban. Aki szereti, olivabogyót is tehet bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.