A rizsből sűrű tejberizst főzünk, melyet a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és reszelt citromhéjjal ízesítünk.
Kb. 20 szőlőszemet megmosunk, kimagozunk és felnegyedelünk.
A réteslapokat kivesszük a csomagból és 2 réteslapot egy tiszta, enyhén nedves konyharuhára helyezünk. A felső lapot vékonyan beolajozzuk, eloszlatjuk rajta a rizst és a szőlőszemeket úgy, hogy 5–5 cm kivételével az egész lapot beborítsák.
A réteslapszéleket kissé visszahajtva a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 200–220 Celsius-fokon 15–20 perc alatt aranysárgára sütjük. Sütés után hűlni hagyjuk, felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.