Megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répát és a fehérrépát karikára, a zellergumót és a burgonyát kockára vágjuk.
Az olajat felmelegítjük, és megpároljuk rajta a zöldségeket, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel és zellerlevéllel, elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 l vízzel. Megsózzuk, megborsozzuk, belerakjuk az áttört fokhagymát és a felaprított paprikát és paradicsomot, és lassú tűzön roppanósra főzzük a zöldségeket.
Amíg fő a levesünk, elkészítjük a grízgaluskát. A tojáshoz hozzáadjuk a búzadarát és a szódabikarbónát, és közepesen lágy tésztává gyúrjuk. A forrásban lévő levesbe egy kávéskanállal beleszaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a leves tetejére, és legalább a duplájára nőnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.