A sütőt előmelegítjük 160-165 fokra. A csirkecombokat kettévágjuk, megmossuk, megtöröljük, majd bedörzsöljük sóval, borssal és a szárított provence-i fűszerkeverékkel. A kakukkfüvet és a babérlevelet leöblítjük, leszárítjuk. A salottahagymákat megtisztítjuk és félbevágjuk, a fokhagymagerezdeket kibontjuk a héjukból.
Közepes tűzön felhevítünk egy sütőbe rakható zománcozott öntöttvasedényt. Körbepirítjuk benne az alsó és felső combokat, majd levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérra.
A kakukkfüvet, a babérlevelet, valamint a salottát és a fokhagymát az edénybe dobjuk, és megkapatjuk. Az esetleg letapadt részeket fakanállal felkaparjuk. A combokat visszatesszük, majd felöntjük a tejjel, és felforraljuk. Az edényt lefedve az előmelegített sütőbe toljuk, és a combokat a tejben pároljuk-sütjük kb. 1,5 órát. Közben a tetejüket 30 percenként meglocsoljuk a tejjel.
A combokat, a salottát és a fokhagymát kiszedjük egy előmelegített tálra. Az edényt feltesszük a tűzhelyre. A kakukkfüvet és a babérlevelet eltávolítjuk, végül a visszamaradt tejet forralással besűrítjük. A combokat a salottával és a fokhagymával kínáljuk. A mártást a szerecsendióval ízesítjük, és külön tálaljuk. Burgonyapüré illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.