A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A gombát és újhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a pirospaprikával. Kb. 1,5 l vízzel felengedjük, majd beledobjuk a leveskockát.
Közben elkészítjük a nokedlit: a lisztet és a tojást összekeverjük, megsózzuk, majd a levesbe szaggatjuk.
A leveshez keverünk egy kevés lisztet, és felforraljuk. Tálaláskor tejfölt kanalazunk rá, és megszórjuk egy kevés pirospaprikával.
Megjegyzés
Ez a gombaleves főleg abban különbözik a korábbiaktól, hogy zöldségek nélkül, csupán gombából készült. Így a gomba íze jobban kiérződik. A nokedlit pedig nem fehér lisztből, hanem teljes kiőrlésű lisztből készítettem, ami egészségesebb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.