A megtisztított karfiolt rózsáira bontjuk, majd forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk.
A vajat felforrósítjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük 4 dl főzőlével, valamint a tejszínnel. Kevergetve mártás sűrűségűre főzzük 15 perc alatt. Hozzáadjuk a karfiolt és a finomra vágott kapribogyót, megsózzuk, majd 1 csipet szerecsendióval ízesítjük.
A felkockázott zsemlét a tejbe áztatjuk, majd összedolgozzuk a darált hússal, a finomra vágott hagymával és a tojással.
Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, majd a masszából gombócokat formázunk. Ropogósra sütjük mindet a felforrósított olajban, és a karfiolos mártással kínáljuk. Főtt burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.