A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. Lobogó sós vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A vajat serpenyőben habzásig hevítjük a liszttel, majd a megmelegített tejjel felöntve, folytamatos keverés közben sűrűre főzzük, és megsózzuk. 3 percig forraljuk lassú tűzön. Ezután belekeverjük a borsot, a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát a zöldjével együtt, valamint a reszelt sajtot. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, végül simára keverjük a tejföllel és a nyers tojásokkal.
A nyers karfiolrózsákat tűzálló tálba vagy tepsibe terítjük, majd ráöntjük a sajtos-tojásos keveréket úgy, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt.
Az edényt 160 fokos sütőbe toljuk 20-25 percre, és szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.