A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Az aszalt gyümölcsöket – a mazsola kivételével – apróbb darabokra vágjuk. A tejet és a vizet egy kisméretű teflontepsibe öntjük, hozzáadjuk a megmosott kölest, a mézet, a vaníliás cukrot, a sót és az aszalt gyümölcsöket, majd az egészet jól összekeverjük. Legvégül a felkockázott vajat rakjuk bele.
Ezután betesszük a sütőbe, majd 25 perc után elzárjuk, de a süteményt még a sütőben hagyjuk 5–10 percig, hogy a köles teljesen megpuhuljon a tejtől. (Sütés közben ajánlatos egyszer-kétszer megkeverni a kölest a tepsiben, hogy egyenletesebben puhuljanak meg a kölesszemek. Ennek a süteménynek nem árt, ha kinyitjuk rá a sütő ajtaját.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.