A bőrös csirkét langyos vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd a csont mellett két oldalt hosszanti irányban bevágjuk.
A házi fűszerkeverékhez összekeverjük az olívaolajat a sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával, majd ezzel a keverékkel kenjük be a csirkét egy ecser segítségével.
A gombát megmossuk, elnyolcadoljuk. A krumplit megpucoljuk, majd uborkaszeletelőn felkarikázzuk. A fokhagymát a maradék pácszószban megforgatjuk. A zöldborsót szintén megmossuk.
A bacont egy külön serpenyőben nagy lángon, kb. másfél perc alatt átpirítjuk. A mozzarellát közben kisebb darabokra vágjuk.
A sült baconhöz adjuk a sajtot és 1 evőkanál tejfölt, alaposan összekeverjük, és a hús "zsebébe", vagyis vájatába halmozzuk. Hústűvel (vagy fogpiszkálóval) kicsit megtűzzük, hogy benne maradjon a töltelék.
Egy tepsiben elrendezzük őket, és villanysütőben felső-alsó sütésen kb. 30 perc alatt készre sütjük (az első 10 percben alufóliával, utána fólia nélkül).
A hagymás paradicsomsalátához összekeverjük a vizet a sóval, az ecettel és az eritrittel. A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, a paradicsomot felkarikázzuk, és az alaplébe tesszük őket. 10 percig hagyjuk benne, hogy összeérjenek az ízek, majd a hús mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Múlt hétvégén csak rövid időm volt addig, míg a vendégem megérkezett. Volt a fagyasztómban egy egész csirkemell, az mindig jó, és könnyű variálni. A sarki zöldségesnél pedig minden megkapható, ha köretre vágyik az ember. A fehér tepsim egy "jénai", anyutól kaptam, így olaj nélkül süthetek benne, és nem ég meg benne semmi. Az olaj tényleg csak a husi pácához kell, így lesz igazán szaftos és ropogós az a csirke!
Kívül ropogós, belül szaftos, és a bacontől eltekintve könnyű ebéd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.