A szirup hozzávalóit összekeverjük, majd 5 percig forraljuk, végül kihűtjük.
A sabayonhoz szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojássárgákat elkeverjük a cukorral és vízgőz felett habosra keverjük. (Fontos, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel!)
Ha már szépen kifehéredett és a cukor is elolvadt, fokozatosan hozzáöntjük a sört, majd addig keverjük, amíg szépen besűrűsödik és a duplájára nő a krém.
A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét és összeforgatjuk a kihűlt sabayonnal.
A babapiskótát és a krémet egy tálba rétegezzük, majd néhány órára lehűtjük. Kakaóporral a tejején tálaljuk.
Megjegyzés
Akár a karácsonyi menü lezárója is lehet ez a klasszikus, de ízében mégis más tiramisu. Aki nem akar sütögetni vagy nincs ideje, bátran ajánlom ezt a desszertet. Gyorsan elkészül, lágy és selymes textúra és kellemes íz jellemzi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.