A csülköt alaposan megsikálom, beteszem egy fazékba, felöntöm vízzel, beleteszem a hozzávalókat, és egy éjszakát hagyom benne.
Másnap kb. másfél órát főzöm. Amikor már kellően puha (a villa könnyedén beleszalad), kiveszem a csontot.
Amíg a csülök fő, elkészítem a tölteléket, és előfőzöm a krumplikat.
A hagymákat, csiperkegombát, paprikát, paradicsomot aprítom, ráütöm a tojást, fűszerezem. Alaposan összekeverem.
A krumplikat hosszában bevágom, megtöltöm a pestoval, betekerem a baconbe. A paradicsomok szintén kapnak bacon köntöst.
A csülköt megtöltöm a töltelékkel. Egy nagy serpenyőbe belerakom a káposztát, sózom, borsozom, megszórom köménymaggal, ráhelyezem a csülköt, meglocsolom pezsgővel, melléhelyezem a krumplikat, paradicsomokat és a paprikát. Sózom, borsozom. Letakarom egy alufóliával, és beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen 50 percig sütöm. Közben időnként a csülköt meglocsolom a lével.
Végül leveszem a fóliát, a csülökre ráteszem a chiliket és még 10 percig grillezem 200 fokon.
Megjegyzés
Egy töltött finomság, akár szilveszterre is kiváló fogás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.