A padlizsánokat hosszában bevágjuk úgy, hogy rajtuk hagyjuk a szárakat. A belsejüket kivájjuk és félretesszük. A kivájt részt és az üreget is besózzuk, állni hagyjuk kb. 30 percet, majd leöblítjük.
A vörös- és a fokhagymát, a meghámozott paradicsomot és a zöldpaprikát apróra kockázzuk. Kb. 2 ek felhevített olajon megpirítjuk a vörös- és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, a zöldségeket és a fűszereket. Amikor majdnem kész a hús, belekeverjük a padlizsánok kivájt belét, és az egészet készre pároljuk. A húsos keveréket a kivájt padlizsánok üregébe töltjük.
A maradék olajat egy tepsibe öntjük, majd néhány kanál vizet adunk hozzá. Beletesszük a padlizsánokat, és közepes lángon sütjük kb. 45 percig.
Megjegyzés
A legenda szerint hajdan egy hosszabb böjtöt tartott imám annyira megszédült a friss, gőzölgő padlizsán illatától, amellyel kínálták, hogy elalélt. Az étel innen kapta a nevét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.