Elkészítés: A rizst megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom. A hagymákat, a paprikákat, a paradicsomot, a gombát, a zöldeket aprítom.
Serpenyőben kevés olíviaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot és a gombát, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.
A krumplit sós vízben megfőzöm.
A szószhoz egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, az aprított paradicsomot, a chilipaprikát, majd egy idő elteltével ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.
A paprikákba betöltöm a tölteléket, beteszem a lábasba, mellé a sapkájukat s a csípős hegyes zöldpaprikát, s lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, ráöntöm a szószt és felrottyantom.
Tálaláskor a tányérra helyezek egy paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, s a paprikára teszek egy kanál tejfölt s egy bazsalikomlevelet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.