Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, fokhagymát, hegyes paprikát, chili paprikát, ráteszem a darált húst, együtt dinsztelem tovább. Átrakom egy keverőtálba. A serpenyőben megpirítom előbb a darabolt gombát, majd a rizst, és a húshoz adom. Ráütöm a tojást, fűszerezem, összekeverem.
A karalábét megmosom, félbevágom. Mivel elég zsenge, nem hámozom meg, a leveleit, szárát félreteszem.
A karalábét kivájom, a forgácsokat félreteszem. A karalábékat megtöltöm, egy nagy levélbe is teszek tölteléket, beleteszem egy magas serpenyőbe, mellé a forgácsokat, és a darabolt szárakat. Fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, öntök rá vizet, és fedő alatt lassan főzöm.
Amikor már majdnem puha, hozzáadom a csíkokra vágott leveleket, és öntök rá tejet. Kis idő elteltével kiveszem a karalábékat. Egy serpenyőben vajon rántást készítek, adok hozzá tejszínt és levet, és ezt a karalábé levéhez keverem. Rádobom az aprított petrezselymet. Visszateszem a karalábékat és felrottyantom.
2024.12.19.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.