Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Fedora torta recept
recept
Mester

Fedora torta

90 perc
4 adag
Költséges
2017. 04. 26.

Elkészítés

  1. A leves tésztát kinyújtjuk 45 x 25 centiméter nagyságúra, majd egy villával sűrűn megszurkáljuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és nagyjából 12 perc alatt pirosra sütjük.
  2. Közben összeállítjuk a piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tojássárgájákat. Hozzáadjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan forgatva összedolgozzuk.
  3. A masszát egy 25 x 25 centiméteres, kivajazott tepsibe öntjük, és 180 fokon, nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Az elkészült piskótát a rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A krémhez a tejet felforraljuk, a tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.
  5. A tejet lehúzzuk a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos masszát. Visszatesszük a tűzhelyre, és tovább keverve sűrű krémet főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk. (Mivel a tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém.)
  6. A sziruphoz kimérjük a vizet, beletesszük a barna cukrot, a gyümölcslikőrt, és addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad.
  7. A csokimázhoz felforraljuk a vizet a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, és folyamatosan keverve rövid ideig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és kevergetve kihűtjük.
  8. A habtejszínt kemény habbá verjük.
  9. Összeállítjuk a tortát. A leveles tésztát átitatjuk a likőrös sziruppal, majd elerítjük rajta a sárga krém felét. A piskóta széleit levágjuk, majd félbe szeljük, és a sárga krémre helyezzük a lapokat. A piskótát is meglocsoljuk a likőrös sziruppal, majd a maradék krémet a piskótára kenjük. Erre a rétegre jön a tejszínhab, amit végül, óvatosan bevonunk a csokoládémázzal


Megjegyzés
A monda szerint egy firenzei cukrász találta fel, a felesége tiszteletére.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Mennyei mákos guba torta
Recept
Mester

Mennyei mákos guba torta

45 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.