A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük 1 csipet sóval, a sárgákat összekeverjük a villával áttört túróval, a cukorral, továbbá a citrom lereszelt héjával. Ezután beleszitáljuk a búzadarával és a sütőporral elvegyített lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Az így kapott tésztát hűvös helyen, kb. 30 percig pihentetjük.
Adagonként kisütjük a fánkokat a felforrósított olajban, azután mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
A megmosott mazsolát forró vízbe áztatjuk 15 percre. A tejből félreteszünk egy keveset, a többit felorraljuk a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a lecsepegtetett mazsolával együtt. Hozzáadjuk a maradék tejjel simára kevert étkezési keményítőt, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ezzel kínáljuk a porcukorral meghintett túrófánkokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.