A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük 1 csipet sóval, a sárgákat összekeverjük a villával áttört túróval, a cukorral, továbbá a citrom lereszelt héjával. Ezután beleszitáljuk a búzadarával és a sütőporral elvegyített lisztet, majd alaposan összedolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is. Az így kapott tésztát hűvös helyen, kb. 30 percig pihentetjük.
Adagonként kisütjük a fánkokat a felforrósított olajban, azután mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
A megmosott mazsolát forró vízbe áztatjuk 15 percre. A tejből félreteszünk egy keveset, a többit felorraljuk a kristály- és a vaníliás cukorral, valamint a lecsepegtetett mazsolával együtt. Hozzáadjuk a maradék tejjel simára kevert étkezési keményítőt, és közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük. Ezzel kínáljuk a porcukorral meghintett túrófánkokat.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.