A mártáshoz felforrósítjuk az olívaolajat, kissé lepirítjuk a paradicsompürét, meghintjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és az alaplevet. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Felforraljuk, lefedjük, 20 percig főzzük, végül hozzáforgatjuk a durvára vágott bazsalikomot.
A töltelékhez felforrósítjuk az olívaolajat, hozzáadjuk a durvára reszelt cukkinit, majd 5 percig pároljuk. Tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a túrót, a parmezán felét, és alaposan dolgozzukössze.
A tésztalapokat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és lecsepegtetjük, hagyjuk kissé kihűlni, majd mindet kiterítjük. Megtöltjük meg a túrós cukkinivel, majd feltekerjük a töltött tésztalapokat, és félbevágjuk.
A paradicsommártást tűzálló tálba simítjuk. Elrendezzük rajta a töltött tekercseket, majd befedjük a tálat alufóliával. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, az egészet meghintjük parmezánnal, és aranyszínűre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.