A tésztához az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, beleszórunk egy kiskanál porcukrot, és 10 percre félretesszük egy meleg helyre.
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére lyukat fúrunk, majd beletesszük a maradék porcukort, a két tojássárgáját és egy egész tojást. Csipetnyit megsózzuk, majd a tejes élesztővel és az apránként hozzáadott olvasztott margarinnal jól bedagasztjuk. Akkor jó, ha olyan lágy tésztát kapunk, ami elválik az edény falától. Letakarva, langyos helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A darált diót a cukor és a vaníliás cukor felével összekeverjük. A túrót a maradék cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A szilvalekvárt kikeverjük, hogy könnyebben kenhessük.
A megkelt tésztát három részre osztjuk, majd az egyiket lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy pontosan beleférjen egy kb. 25x35 centis, margarinnal kikent tepsibe. A cukros diót egyenletesen rászórjuk, és a tejjel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. Erre tészta kerül, amit megkenünk szilvalekvárral. Ezt a harmadik tésztalappal befedjük, amire a túró kerül. A tetejét őrölt fahéjjal meghintjük, végül előmelegített sütőben közepes lángon (180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.