Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Ünnepi mazsolás kalács  recept
recept
Mester

Ünnepi mazsolás kalács

90 perc
4 adag
Megfizethető
2015. 12. 12.

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben elmorzsolom, tetejét megszórom liszttel, és felfuttatom. Akkor jó, ha az egész hab már.
  2. A lisztet tálba teszem és a hozzávalókból (tojásból 2 kell!) géppel közepesen lágy tésztát dagasztok. A végén pár keveréssel a jól megmosott mazsolát is belekeverem. Letakarom, a tetejét megszórom liszttel, és a duplájára kelesztem.
  3. Amikor megkelt, deszkára borítom, két részre osztom a tésztát, majd mindkét részt 4 felé, és 4-4 rudat sodrok belőlük. Végüket összefogom és befonom.
  4. Zsírozott tepsibe teszem a fonott kalácsokat, még itt is hagyom kelni fél órát. Tojássárgával lekenem és előre melegített sütőben, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten szép aranybarnára sütöm.
Megjegyzés
Sok családnál készül Karácsonyra valamilyen kalács, ennek finom illata jelenti az ünnepet. Ez a finom mazsolás kalács méltó az ünnepi asztalra.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Mutatós kakaós kalács
Recept
Rafinált

Mutatós kakaós kalács

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Dűne ihlette fahéjas tekercs
Recept
Rafinált

Dűne ihlette fahéjas tekercs

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Túrós-sonkás-medvehagymás fonott kalács
Recept
Bonyolult

Túrós-sonkás-medvehagymás fonott kalács

120 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Puha, foszlós húsvéti kalács
Recept
Egyszerű

Puha, foszlós húsvéti kalács

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Métereskalács-torta
Recept
Mester

Métereskalács-torta

90 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Húsvéti ostoros kalács
Recept
Egyszerű

Húsvéti ostoros kalács

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen
Recept
Mester

Drezdai kalács (Stollen) egyszerűen

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Hasonló receptek

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel recept
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa recept
Recept
Egyszerű

Venezuelai kukoricás palacsinta, a cachapa

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus bundás kenyér recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus bundás kenyér

10 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.