A tejet a tejföllel, két egész tojással és az élesztővel a dagasztótálba tesszük, majd elkevertetjük a géppel. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a cukrot, majd 3 percet dagasztatjuk, amíg a tészta egyneművé válik.
A puha vajat kisebb kockákban adagolva adjuk hozzá és további 5 percet dagasztjuk a géppel. Az elkészült tésztát huzatmentes helyen, letakarva pihentetjük 30 percet.
Ekkor következik a gömbölyítés: a tészát 8 (kb. 20 dekás) részre osztjuk, majd gombócokat formázunk belőlük és letakarva további 15 percet pihentetjük a konyhapulton. A formázást és az esetleges töltést követően 30-45 percet kelesztjük.
Egy tojást villával lazán felverünk és kenőecset segítségével átkenjük a megkelt péksüteményeket.
195 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Nézd meg videón, hogyan készít Szabi a pék a kiflit, zsömlét, csigát
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.