A vegyes gyümölcsleveshez a gyümölcsöt megmossuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Egy fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, beletesszük a citromhéjat, a csipet sót, a cukrokat, a szegfűszeget, a fahéjat és felforraljuk.
Közben a tejfölt és a lisztet simára keverjük. Amint felforrt a leves, a tejfölös habarásban 3-4 dl forró gyümölcslevet két részletben elkeverünk, majd folytonos keveréssel a forró levesbe öntjük. Az újra forrástól kb. 3 percig csendesen főzzük, majd többször cserélt hideg vizes mosogatóba állítva mielőbb lehűtjük.
Hűtés közben adjuk hozzá a citromlevet. Az elkészült gyümölcslevest hidegen tálaljuk. Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
Sok gyümölccsel sűrítve szeretjük a gyümölcslevest, de lehet hígabbra, több vízzel is készíteni, egyéni ízlés szerint! A hozzávalók kb. 2,5 liter leveshez elegendők.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.