A kevert tésztához a lekapargatott sárgarépát durvára reszeljük és alaposan kinyomkodjuk. A marcipánt finomra reszeljük, a hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. Kézi vagy tálas mixer habverőjével a vajat, a porcukrot, a fahéjat, a vaníliavelőt és a sót habosra keverjük 10 perc alatt. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a sárgarépát. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és 3 részletben a masszához adjuk
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 darabos muffintepsi mélyedéseit kibéleljük papírformákkal. Beletöltjük a tésztát, és az előmelegített sütő középső részében sütjük 40 percig. Tűpróba után kivesszük, és rácson hűlni hagyjuk.
A muffinok tetejére a vajat és a porcukrot robotgéppel felhabosítjuk, majd evőkanalanként beledolgozzuk a krémsajtot és 5 dkg kivételével a lekvárt. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinokra nyomjuk. A félretett lekvárt felmelegítjük, és a muffinokra csorgatjuk. Fogyasztásig a hűtőben tartjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.