- A lisztet a sóval elkeverjük, a zsiradékot elmorzsoljuk benne alaposan. A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A tojást felverjük, majd a tejföllel elkeverjük, liszthez adjuk az élesztős keverékkel együtt, ha szükséges, adunk még hozzá lisztet. Nagyon lágy tészta lesz, de ha már nem ragad a tál falához, akkor kész.
- Meleg helyen 2 órát kelesztjük, közben 2-3 alkalommal áthajtogatjuk.
- Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A pogácsák tetejét megkenjük felvert tojással, majd reszelt sajtot és szezámmagot szórunk rájuk.
Előmelegített sütőben, 200-220 fokon kb. 15 perc alatt (aranybarnára) megsütjük.