A paradicsomot feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk, a zellerzöldet felaprítjuk. Az olajat és a vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott zellerzöldet is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 30 percig.
Levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, egy szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a főzőkrémet (vagy a főzőtejszínt), és forráspontig melegítjük.
Egy serpenyőbe beletesszük a kukoricadarát, öntsük fel a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Egy tálcát kibélelünk fóliával, majd kb. 1,5 cm vastagon rákenjük a polentát, hagyjuk hogy teljesen kihűljön, majd ízlés szerint kisebb kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük, majd beletesszük a felkockázott polentát, és néha megkeverve ropogósra sütjük.
Megjegyzés
Ízlés szerint egész konzervparadicsommal is elkészíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.