Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és 1 cm vastagon felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, apró darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és négybe vágjuk vagy felszeleteljük.
Elkészítés: Forró vízben a pórét 3 percig, a répát 4 percig külön-külön blansírozzuk. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Felét kiszedjük, és félretesszük. A maradékhoz keverjük a gombát, és 5 percig együtt pároljuk. Ráöntjük a bort, a levest, a tejszínt, lefedjük, és kb. 15 percig főzzük. Közben a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A darált húst összekeverjük a félretett hagymával, a tojásokkal és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Nedves kézzel kb. 16 darab kis golyót formázunk a masszából. Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül kb. 10 perc alatt megsütjük benne a golyókat. A szószt sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a pórét, a répát, a tésztát, és végül a húsgolyókat. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.