A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. A főzőléből félreteszünk 0,5 dl-t, majd szűrjük a tésztát.
20 dkg cukkinit kimagozunk, és hasábra vágjuk. Besózzuk, és 10 percig pihentetjük. Papírtörlővel felitatjuk a felesleges nedvességet. A hasábokat megforgatjuk a lisztben, majd aranyszínűre sütjük.
Az olívaolajat felforrósítjuk, és 1 percig pirítjuk rajta a kimagozott, feldarabolt paprikát. Hozzáadjuk a leforrázott, meghámozott és felkockázott paradicsomot, és további 1 percig pirítjuk együtt. A megmaradt felszeletelt cukkinit, valamint a nagyobb darabokra tépett zsályaleveleket a többihez keverjük. Ízlés szerint megborsozzuk, majd felöntjük a főzőlével.
Beleforgatjuk a tésztát és a sajtok felét. Ráhalmozzuk a cukkinihasábokat, majd a megmaradt reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.