A tököt kevés vízben (elég sok levet enged) feltesszük főni a sóval és az ecettel. Közben a felforrósított olajon, a liszttel, zsemleszínű rántást készítünk, amelybe beledinszteljük a meghámozott, felaprított vöröshagymát, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, vízzel elkeverjük, és ahogy felforrt a tök, hozzáadjuk.
A tejfölt is simára keverjük egy kevés forró főzeléklével, majd hozzákeverjük. Cukorral, sóval ízesítjük, ha még szükséges, savanyítjuk.
A finomra vágott kaprot a legvégén tesszük bele, amikor már nem főzzük tovább. Sült visrlivel kínáljuk.
Kicsit húzós még a tök ára a piacon, talán nem is olyan még, mint a nyári..., de nem tudtam ellenállni a kísértésnek, egyik kedvencem. Főzelékek esetében rántás párti vagyok, az egyszerűbb habarásnál hiányzik a pirított liszt + íze.
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.