A lisztben elkeverjük az élesztőt, a sót,a szódabikarbónát, a porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat is és annyi tejföllel összedolgozzuk, hogy jól nyújtható legyen a tészta. A tésztát 5 darab cipóra osztjuk, egyenként 24 cm-es körre nyújtjuk.
A darált diót összekeverjük a cukorral, és a citrom héjjal. A kapcsos tortaforma aljára vágunk a sütőpapírból egy kört. Ezután lisztezett deszkán az egyik tésztadarabot kör alakúra nyújtjuk. Az első lapot az aljára tesszük, bőven megkenjük lekvárral, majd cukrozott dióval megszórjuk. A másik lapot rátesszük, folytatjuk míg el nem fogy a tészta. A felső lapot megszúrkáljuk villával, teljesen az aljáig, hogy a gőz távozni tudjon. Fél órát kelni hagyjuk, majd 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha közben nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával. Ha megsült a formában hagyjuk kihűlni.
Az egész dióbeleket megforgatjuk az enyhén felvert tojásfehérjében, ezután egy villa segítségével egyenként kiemeljük a diókat és megforgatjuk a kristálycukorban. Egy rácsra tesszük, hogy a felesleges tojásfehérje le tudjon csöpögni. Mikor kicsit szikkadtak megszórjuk őket bőven kristálycukorral és hagyjuk megszáradni .
A díszítéshez a 10 dkg cukrot karamellizáljuk, amikor felolvadta a 2 marék diót beleforgatjuk. Egy vajjal lekent tányérra borítjuk, amikor kihűlt aprítógépbe apróra zúzzuk. A díszítéshez a tortát fejre állítjuk, mert sütés közben a felső lap összezsugorodik.
A csokit vízgőz fölött megolvasszul, elkeverünk benne egy evőkanál olajt, majd a torta tetejére csorgatjuk, lekenjük és a lefolyó csokit elkenjük az oldalán. Még mielőtt megdermed, óvatosan az oldalára nyomkodjuk a karamelles diót, a tetejére a cukrozott diót, majd torta közepére halmozzuk a csokis áfonya szemeket. Ha megdermedt a csoki, szeletelhetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.