
Tej, vaj, túró, tejföl, joghurt - a legjobb receptek tejtermékekkel
A tej és a tejtermékek olyan létfontosságú tápanyagokat (ásványi anyagokat, vitaminokat, bioaktív anyagokat, zsírsavakat, fehérjéket stb.) rejtenek, amelyekre ‒ egészségünk megőrzése érdekében ‒ minden életkorban szükségünk van. Egy pohár zsírszegény energiatartalma mindössze két almáénak felel meg, így nyugodtan fogyaszthatják a diétázók is. Annál is inkább – mivel éppen az alacsony kálciumbevitel – a kevés alvással súlyosbítva – a testtömeg gyarapodásának egyik igen fontos kockázati tényezője. Ráadásul értékes alkotóelemeinek köszönhetően, elfogyasztva a tej az egyik legjobb hidratáló, a víznél és a narancslénél is hatékonyabb. A tejfogyasztás, így a szervezet hidratáltságának legjobb őre.