A túrógombóc elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval lágy habbá verjük, a sárgájákat a cukrokkal kihabosítjuk. A túrót áttörjük szitán, hozzáadjuk a sárgájás cukrot, a zsírt, a búzadarát és végül óvatosan a fehérjehabot is.
Gombócokat formázunk a masszából és 20 percig pihentetjük őket. Egy serpenyőbe étolajat öntünk és így, folyamatosan mozgatva, kellemes aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát.
Egy nagy lábasban vizet forralunk, majd levesszük a fokozatot, hogy csak gyöngyözzön a víz. Beletesszük a gombócokat, és ha feljöttek a víz tetejére, onnan számítva 2- 3 percig főzzük még őket. Ha ez letelt, lezárjuk alatta a lángot.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a legfinomabb túrógombóc:
Megjegyzés
Ha nem azonnal ennénk meg, akkor érdemes a meleg vízben pihentetni egészen addig, amíg nem érkezik el az evés pillanata, és csak akkor beleforgatni a morzsába, mert úgy nagyon kellemes, lágy és puha marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.